4. národné letecké dni, NLD 2010, Piešťany

30. máj 2010

Video ukážky

Po troch rokoch som opäť bol na akcii Národné letecké dni, ktorá sa uskutočnila v Piešťanoch. Prítomné boli aj rôzne osobnosti nielen z politického života, ako napr. minister obrany Jaroslav Baška, predseda trnavskej VUC Tibor Mikuš, ale aj kozmonaut Ivan Bella a v neposlednom rade plukovníci, veteráni z 2. svetovej vojny, ktorým patrí česť a úcta. 4. letecké národné dni boli aj ako spomienka na 65. výročie ukončenia 2. svetovej vojny v Európe, 130. výročie narodenia gen. M. R. Štefánika a tiež ako spomienka na osobnosť generálmajora in memoriam Otta Smika.

Program začal letovými ukážkami, v poradí tak idú vo fotogalérii. Nebudem opisovať jednotlivé ukážky programu. Určite to treba zažiť, burácanie stíhačiek pri forsáži, hluk a chvenie v hrudníku :-) Za zmienku stoja akrobatické ukážky od maďarského pilota Zoltána Vereša na stroji Extra-300 a tiež talianskeho leteckého transportéra C-27J Spartan, ktorý je aj na video ukážkach. Neskôr som venoval pozornosť statickým ukážkam a vojenskej technike.

V porovnaní s 1. ročníkom (na ktorom som sa naposledy zúčastnil) bola väčšia medzinárodná účasť, avšak pozemných bojových ukážok bolo menej. Pred koncom programu začalo husto pršať, ale to už nemohlo pokaziť moje pozitívne zážitky z tohto dňa. Dovidenia zase niekedy nabudúce.

Komentár: Tomcat

Eurofighter Typhoon (AMI) Eurofighter Typhoon (AMI) zoltan veres: extra-300
F-16 (RNLAF) Mi-24 Hind (SAF) Plukovníci, veteráni z 2. sv.vojny
C-27 Spartan (AMI) Vlak Stefanik Vozidlo na hasenie lesných požiarov
C-130J Super Hercules (USAF) Jas 39 Gripen (CEF) MiG-29 (SAF)
MiG-29 (SAF) Mirage 2000 (FAF) Jas 39 Gripen (HUF)
Aligator Iveco Yak-3
t 72 5P85SU 5P85SU







Pozrite si tiež 1. NLD 2007



hore akcie
o. z. KPT: archeológia, montanistika, speleológia, turistika na Slovensku a v zahraničí


facebook-icon rss-icon